Termín: 30. 4. 2024, 6:00 hod.
Téma: Chleba – netradiční chléb
Podmínky soutěže: výrobek bude vytvořen dle vlastní receptury v minimálním množství 400 – 500 g.
Výrobek může obsahovat:
- Ořechy, olejniny
- Zeleninu
- Uzeniny
- Koření
- Mléčné výrobky
Místo konání: SŠ prof. Zdeňka Matějčka, odborný výcvik pekařská dílna A110, prezentace učebna A117.
Písemná příprava musí obsahovat:
- Název chleba
- Surovinovou normu
- Technologický postup
Žáci si přinesou s sebou:
- Suroviny a inventář potřebný k výrobě
- Pracovní rondon
Porota UOV hodnotí:
- Dodržování hygienických zásad při přípravě
- Práci se surovinou
- Vhled a chuť
- Využití a zakomponování alespoň jedné z uvedených surovin
- Nápaditost provedení a použití dalších surovin