Termín: 30. 4. 2024,  6:00 hod.

Téma: Chleba –  netradiční chléb

Podmínky soutěže: výrobek bude vytvořen dle vlastní receptury v minimálním množství 400 – 500 g.

Výrobek může obsahovat:

  • Ořechy, olejniny
  • Zeleninu
  • Uzeniny
  • Koření
  • Mléčné výrobky

Místo konání: SŠ prof. Zdeňka Matějčka, odborný výcvik pekařská dílna A110, prezentace učebna A117.

Písemná příprava musí obsahovat:

  • Název chleba
  • Surovinovou normu
  • Technologický postup

Žáci si přinesou s sebou:

  • Suroviny a inventář potřebný k výrobě
  • Pracovní rondon

Porota UOV hodnotí:

  • Dodržování hygienických zásad při přípravě
  • Práci se surovinou
  • Vhled a chuť
  • Využití a zakomponování alespoň jedné z uvedených surovin
  • Nápaditost provedení a použití dalších surovin