Dne 6. 4. 2018 v rámci PK potravinářských oborů se konala školní soutěž pro 2. ročníky učebního oboru cukrář.

Žákyně připravovaly dezerty restauračního typu dle stanovených požadavků, které se týkaly surovin, inventáře i dokumentace.

Odborná porota: UOV Z. Bílková a J. Václavková, neměla v posuzování snadnou práci.

Za úspěchem soutěže je především pečlivá příprava, které odpovídaly i výsledky hodnocení.

  1. místo – Eliška Šeděnková, Čokoládový fondant s malinovou omáčkou
  2. místo – Jana Polášková, Čokoládové bábovky s ovocnou omáčkou
  3. místo – Sabina Ostrožíková, Čokoládový dortík

Pro soutěžící byly připravené hodnotné ceny (dárkové poukazy fa Dekodort).

Hlavním cílem soutěže bylo podpořit cukrářské řemeslo a prezentovat dovednost budoucích cukrářů.

Mgr. Radmila Vytřasová