Od dubna 2018 do září 2018 vyslala naše škola v rámci projektu Erasmus+ celkem 30 žáků druhých a třetích ročníků oborů Kuchař-číšník, Hotelnictví a turismus, Pekař a Cukrář na čtrnáctidenní pracovní stáže do Itálie.

Žáci oborů Cukrář a Pekař se učili tradiční postupy a recepty v prostředí nádherných Dolomit ve známém lyžařském středisku Cavalese, kde pracovali v rodinné pekárně a cukrárně Betta.

Účastníci z řad žáků oborů Hotelnictví a turismus a Kuchař-číšník pak absolvovali praxi v přímořském letovisku Milano Marittima. Tito žáci vykonávali práce v hotelových restauracích, recepcích, kuchyních a barech. V rámci stáže také několikrát navštívili odbornou střední školu IAL v Cesenaticu, kde se přípravu tradičních italských pokrmů učili nejen teoreticky, ale především prakticky.

Během stáže žáci také objevovali okolí nádherného přímořského střediska a italskou kulturu -navštívili města Cesenu, Cesenatico, Rimini nebo San Marino. Prostor dostala také zábava, a to především v zábavně vzdělávacích parcích Italy in miniature, Oltremare a Mirabilandia.

Mgr. Michal Urban, koordinátor projektu