V pátek – 14.4 2023, měli žáci oboru Kuchař – číšník prvního ročníku laboratorní cvičení, pod vedením mistrů odborného výcviku Jiřího Čecháčka a Magdy Polákové.
Žáci se učili pojmenovat části kuřete a následně kuře vybourat.

Kuřecí prsa s kůží pak plnili sušenými rajčaty, která obalili v čerstvých bylinkách rozmarýnu a tymiánu s olivovým olejem.

Pan mistr Jiří Čecháček žákům předvedl, jak kuřecí prsíčka na pánvi lehce orestuje, aby se maso zatáhlo a zůstalo uvnitř šťavnaté a růžové.

Žáci si pak vyzkoušeli práci s konvektomatem a jehlou, která nám hlídala teplotu masa, zvolená teplota jehly byla nastavená na 65 stupňů.
Všichni žáci úpravu kuřecího masa v konvektomatu bedlivě sledovali.

Učitelé OVY oboru Kuchař-číšník:

Jiří Čecháček

Magda Poláková