Informace

Studium

SkolSpec.cz / PK potravinářských oborů 2013-2014

PK potravinářských oborů 2013-2014


Akce PK potravinářských oborů ve šk. roce 2013/2014


28. 2. 2014

ODBORNÁ EXKURZE - Mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA

Dne 28. 2. 2014 se konal Mezinárodní potravinářský veletrh Salima – Brno, který byl určen pro žáky učebních oborů Pekař a Cukrář. V rámci veletrhu se prezentovali přední výrobci a dodavatelé potravin a technologií pro potravinářské obory mlynářství, pekařství a cukrářství.

Bc. Radmila Vytřasová


22. 1. 2014

ODBORNÁ EXKURZE 17. - 20. 1. 2014

Ve dnech 17. 1. – 20. 1. 2014 jsme vycestovaly na Mezinárodní veletrh výrobců zmrzliny, zákusků, čokolády, pekařských výrobků, těstovin, pizzy, kávy a cukrovinek, který se konal v italském městě Rimini. Byl to v pořadí už 35. ročník.
Byla možnost vidět soutěž Gelato (zmrzlina) a soutěž cukrářů a pekařů „Sigep cake design“, která probíhala před zraky veřejnosti.
Prezentovaly se tam celosvětové firmy PreGel, Déco, Frigomat, Silikomart a další (pro náš obor zajímavé firmy). Poučné byly názorné ukázky (tvorba pralinek, čokoládových a karamelových ozdob, moučníků, výroba zmrzliny, pizzy a další).
Následovaly ochutnávky prezentovaných výrobků.
Služební cesta byla pro nás po odborné stránce velice přínosná, obdržely jsme katalogy s nabídkou různých tvořítek, forem, inspirací a nových trendů z cukrářského oboru.


Bc. Marcela Planková , Bc. Ludmila Kuchařová


16. 1. 2014

„O PRIESSNITZŮV DORTÍK“

Dne 15.1.2014 se konal Desátý ročník soutěže odborných cukrářských dovedností
„O Priessnitzův dortík“ v Jeseníku.
Soutěžilo se v kongresovém sále Priessnitzových léčebných lázní. Soutěže se účastnilo 11 středních škol České republiky.
Před odbornou porotou AKC ČR, které předsedala Pavlína Berzsiová, museli soutěžící v časovém limitu splnit tyto úkoly:

slavnostní dort na volné téma
zdobení 2 kusů perníků, které dodala porota
výroba čokoládové mašle

Naši školu reprezentovala žákyně 1. ročníku Kristýna Oslislová, pod vedením UOV Jany Václavkové.

Bc. Radmila Vytřasová


24. 11.2013

ASTRO JUNIOR - BIDVEST CUP 2013

Ve dnech 14. a 15. 11. 2013 proběhla soutěž mladých odborníků v oblasti gastronomie GASTRO JUNIOR - BIDVEST CUP 2013.
Soutěž se konala na Hotelové škole, ve Frenštátě pod Radhoštěm.
V soutěžní disciplíně oboru cukrář reprezentovala naši školu Kateřina Podhorní ze třídy C1
a s průměrem 41 bodů získala ocenění bronzového pásma.

Makový řez, plněný mascarpone krémem, doplněný restovaným ananasem, ozdobený čokoládovou lžičkou, oplatkem z makového binexu a ovocem.

Žákyni na soutěž připravila UOV Bc. Ludmila Kuchařová.

Zprávu vypracovala:

Bc. Ludmila Kuchařová


15. 10. 2013

Odborný cukrářský seminář, velkoobchod Zedníčková - IREKS ENZYMA, FRIGOMAT (17. 9. 2013)

Seminář byl zaměřen na novinky, které se týkají trhu surovinových směsí pro využití v cukrářské výrobě. Část byla věnována výrobním směsím pro celiaky. Součástí byla také prezentace firmy Frigomat, která se zabývá distribucí zmrzlinových a cukrářských strojů.

Seminář byl odborně přínosný, účastníci obdrželi informační materiály s nabídkou směsí na trhu.

Bc.Kuchařová Ludmila Šíblová Jana
 



Kontaktní formulář

Jméno:
E-mail:
Telefon:
Předmět:
Text:
ověřovací obrázek
Ověřovací řetězec:
Odesláním zprávy dáváte Střední škole prof. Zdeňka Matějčka, Ostrava - Poruba, souhlas se zpracováním
osobních údajů.
(povinné položky jsou označeny hvězdičkou, uvádějte pravdivé údaje)

logo msk
logo_prisp_organizace_MSK
logo MSMT
logo nzz2
ramps_png

Menu zápatí